Ball & Chain     |   home
Nyheter   |   Bilder   |   Bandinfo   |   Spillerepertoar   |   Bandmedlemmer   |   Lydklipp   |   Video   |   Spillejobber   |   Utstyr   |   Hva er sørstatsrock ?   |   Lenkesamling til sørstatsrockens største navn   |   Viktige album   |   Links   |   Presseskriv   |   Gjestebok   |   Ukens beste CD kjøp   |   Nyhetsarkiv
Nyhetsarkiv

Her kan du lese gamle nyheter fra bandet ble startet. Historien er viktig!

 11. mai 2003

Håper Johan " tilgir" meg at jeg lånte noen bilder fra Beerbellies til å komplementere billedarkivet på siden. Se her.  Web siden har fått en link på forsiden som heter " Nyheter". Følg denne og du kommer til denne siden, med nyhetsoppdateringer.

Husk bandets neste spillejobb som er på Gallion Dancing, Vestnes Fjordhotell, lørdag 31. mai. Vi skal få tatt noen nye bilder og "streame" litt video som vi skal legge ut på siden.

Jeg har også lagt ut en definisjon på hva sørstatsrock er, under linken " Hva er sørstatsrock " på forsiden. Fant denne på siden til University of Northern Carolina. Teksten er på engelsk. Se her.

Kan ellers nevne at SANTANA er klare for Norgesbesøk den 31. august. Bandet spiller i Oslo Spektrum. Omtale her. Videre så er Johnny Winter og The Original Blues Brothers Band m. fl.  klare for Skånevik Blues Festival (sør for Bergen) 3. - 6. juli 2003. Se omtale her.
 15.mai 2003

Har lagt ut litt country historikk i dag. Ligger i venstre bildekant på siden " Video". Følg linkene og ny side åpnes for informasjonen du ønsker. På høyre side vil det bli lagt ut interessant stoff om blues. Klikk her for å komme til siden om countrymusikkens historie.

Byttet ut Cellar Blues etter "sterkt" påtrykk fra gitarist og opphavsmann. Ha-ha. Versjonen vi nå hører er innspilt Live på Grandkjelleren, Åndalsnes 1. mars 2003. Ligger under Lydklipp. Last ned og ENJOY.


 16.mai 2003

Det er dagen før dagen, og Beerbellies spiller til fest på Gallion Dancing Vestnes - Ålesund FK har hjemmekamp i tippeligaen, og det går rykter om at Ball & Chain forhandler om spillejobb på Muddy Waters i Kristiansund. Da må denne dagen bli bra .... eller ? Har lagt ut litt bluestoff som dere kan glede dere med. Se her. Ellers har vi lagt ut flere bilder av bandet og bandmedlemmene. Se under  bandmedlemmer og bilder.  Alle må ha en fin 17. mai.

 Til toppen av siden

 18. mai 2003

Johan og Knut-Levi hadde en fantastisk fin spillekveld med Beerbellies på Vestnes Fjordhotell fredag kveld. Bra med folk og fin stemning. Magne Steinsvoll og hans band Boots er booket inn på Countryfestivalene i Skjåk og på Breim i juli. Ny plate er innspilt av Boots og snart i handelen. Løp og kjøp !!

Har ellers lagt ut litt mer stoff om den amerikanske rootsmusikken. Linkene ligger på siden " Lydklipp". Du kan følge linken her, for å lese om cajun og zydeco musikk. På samme side er lagt ut linker til norske og utenlandske musikkaviser og musikkmagasiner. For å komme til linkene. Klikk her.

Har lagt ut to nye låter med Ball & Chain : Mary had a little lamb og Nils Olav sin vakre ballade Country boy. For å høre disse klikk her.

Til toppen av siden

 20. mai 2003

Ball & Chain web  site er nå registrert og søkbar på Søkemotoren Yahoo. Følg denne linken for å finne
plassering :  http://no.dir.yahoo.com/Underholdning/Musikk/Artister/Etter_musikkstil/Rock_og_pop/

 23. mai 2003

Nye spilledatoer for Ball & Chain er bekreftet. Bandet spiller på Muddy Waters, Kristiansund 27.  og 28. juni 2003. Nils Olav og undertegnede har kjøpt billetter til ZZ Tops konsert på Rockefeller  i Oslo 6. juli. Flere som kan tenke seg å bli med ? Kjøpe billetter kan du gjøre fra denne siten. Klikk her.
To nye låter lagt ut under Lydklipp - Nils Olav sin låt Delta Queen, og en versjon av Big Sugars blueslåt Ride Like Hell. For å lytte - Klikk her

Til toppen av siden

 24. mai 2003

Oppgradert siden om utstyr. Lagt inn bilder av bandets originale utstyr. Se her. Noen flere bilder lagt ut. Se bildene her. Lagt ut et lydklipp av låten Rodeo Man av Nils Olav. Hør den her. Minner om Rauma Rock  15. august 2003, på Troa (utescene), og Grand Hotell, med følgende stjernelag : Briskeby, Gluecifer, Ephemera, J.R.Ewing, Whooper, Helldorado, Thunderbolt, Pornflakes, Mortal Fate m. fl. Hele greia til en pris av kr 475,-. Billetter kan kjøpes her.

Til toppen av siden

 11. juni 2003

Da er vi oppe og går igjen. Bandet har spilt to suksessfylte konserter på Vestnes og i Midsund i Møre og Romsdal. Siden er blitt registrert på en rekke søkemotorer i inn og utland, og det begynner å bli litt fart over besøkstallene. Vil oppdatere litt etter litt, etter forslag og innspill fra dere som bruker siden. Send gjerne forslag, via gjestebok eller direkte via linken webmaster på forsiden, Har hørt rykter om at det finnes "tøffe" bilder av bandet live. Vil også legge ut flere låter etterhvert i mp3 format.

Til toppen av siden


 16. juni 2003

Nils Olav melder følgende fra Nordsjøen : " Kjøpt ny forsterker - Fender de Luxe, trådløst system. Den gamle forsterkeren er solgt til (sitat) : " en rocker fra
Nerås ". Har også kjøpt en Fender Stratocaster 1970 modell ".  Vi hilser til Nils Olav på sjøen og ønsker velkommen hjem til spillingene i Kristiansund 27. og 28 juni. Snart vil det bli lagt ut bilder fra bandets opptredener på Gallion, Vestnes og Midsund Kro.

Bandet har også komponert og øvd inn en del nye låter : Jailbird (Knut Levi Frostad), Roll with me (Nils Olav Talberg), Rocky mountain way (Joe Walsh), og Strange kind of woman (Deep Purple).

Det ryktes at Magne Steinsvoll  har laget en " hårete" sørstatsrocker som bandet er i ferd med å øve inn. Vi gleder oss. Rock on  !!!!!

Molde festivalen nærmer seg og for rockere så er avslutningslørdagen et must med dobbeltkonsert på Romsdalsmuseet med Dum Dum Boys og Kaizers Orkester. En rekke andre artister melder også sin  ankomst til Molde : Bertine Zeitlitz m. fl.

Til toppen av siden

 21. juni 2003

Mens vi venter på nyheter fra Ball & Chain så har jeg laget noen linker til Vestnes Kommune, som ligger på siden spillejobber (til høyre). Her presenterer vi noen bilder fra hjemkommunen vår (Klikk her), presenterer noe av det som skjer i rock, pop og countrymiljøet (presentasjon av band - som vi har lagt under linken kultur og underholdning), noen linker til sport og idrett (Klikk her), og ellers en link til kommunens offisielle hjemmeside. Foreløpig er to band presentert, men ytterligere flere vil komme til. Se her.

Husk at !!!!! : Ball & Chain har to spillejobber i Kristiansund neste helg. Begge på Muddy Waters - Grandkjelleren. Kjenn din besøkelsestid og møt opp for å høre kraftfull blues og sørstatsrock. See you !!!!!

Til toppen av siden

 8. juli 2003

Noen dager er gått siden siste oppdatering, men det betyr ikke at vi har ligget på latsiden. Bandet har hatt to spillejobber i Kristiansund. Det låt tett og bra på Muddy Waters. Nils Olav har vært på ZZ Top konsert og fått inspirasjon. Magne er ute på veien med Boots. Har spilt på countryfestivalen på Skjåk, og er nå på vei til festivalen i Breim.


Fra Muddy Waters i Kristiansund har vi fått tatt opp ca 1 og 1/2 time med live video, som vi snart skal dele med dere. Web siden er blitt søkbar på flere portaler, mellom annet Fjaler. com og 6pack.no. Vi presenterer også bandet på NRK2 - Urørt. Det tar litt tid før låtene blir godkjent. Men du kan følge med ved å klikke her.

Molde festivalen nærmer seg, og for de som ikke er spesielt interesserte i jazz, men som liker rock,  kan Sting og Tapperiet  være et godt alternativ i neste uke.

På Sting spiller følgende band : Steve & The Soulfarm og Made in Japan på mandag den 14. juli, De Derre den 15. juli, D'Sound og Wigthis den 16. juli,TNT og Love Shack den 18. juli og Hot Pants den 19. juli. Billetter til salgs på posten gjennom Billettservice.

Det meldes ellers nå at det blir ekstrakonsert med  De Derre på torsdagen 17. juli !!!!!!!!

På Tapperiet spiller : CC Cowboys 14. juli, Magnus Grønneberg, Nathalie Nordnes og Ane Brun (flott ny CD forresten) og Frank Znort Quartet på tirsdag den 15. juli, Frank Hammersland og Slaptones på onsdag den 16. juli, Slaptones og Madrugada på torsdag den 17. juli, Tre små Kinesere fredag den 18. juli, og Number Seven Deli på lørdag den 19. juli.

Mye å se fram til med andre ord !!!!!!!

Presenterer et nytt Vestnes band : Black Oblivion . Klikk her

Til toppen av siden

 11. juli 2003

Et par av sørstatsrockens gamle hedersband : Allman Brothers Band og Molly Hatchet har utgitt nye plater i løpet av 2003. For å lese omtale av Allman Brothers Band : Hittin' the Note (2003). Klikk her. For å lese anmeldelse av Molly Hatchet : Locked and Loaded (Live) 2003. Klikk her.

Nevner ellers at det i dag er konsert med den norske " supergitaristen"  Vidar Busk (som ellers spiller en del sørstatsinfluert rock) under båtfestivalen i Ålesund. Alle som har anledning bør få med seg denne.

Nytt stort norsk rockenamvn er klart for neste ukes festival i Molde. Bergensbandet Ralph Myers and The Jack Herren Band er ventet til byen lørdag 19. juli og spiller etter det jeg erfarer på Bjørnsonhuset. Bandet spiller rock i elektronika sjangeren og har gjort seg bemerka langt utover landegrensene.

Litt nord for oss - ytterst i Trondheimsfjorden - ligger Ørlandet (ja jeg avtjente min verneplikt her). Her foregår det en bluesfestival på Ørland Kysthotell den 10. - 12. oktober 2003. Jeg vil bare minne om at det er kun 3 timers biltur fra Molde. Her spiller meget anerkjente band som : Nine Below Zero (meget hardslående britisk bluesband) og Texas rockerne i Omar & The Howlers. I tillegg så får du høre en rekke norske toppnavn med Steinar Albrigtsen i spissen. For nærmere informasjon : Klikk her.

Ellers så kan jeg nevne at i Ørsta den 25. juli på Rust Club & Scene spiller Come Taste the Band, et band som spiller " tribute" til Deep Purple. Se omtale her.

Av større festivaler så er Øyafestivalen i Oslo den neste store i Norge på rockfronten. Her spiller noe mindre kjente norske og utenlandske band og artister. Av de mer profilerte kan nevnes : Thomas Dybdahl, Amulet, Turboneger, Ephemera, Calexico (US), Jaga Jazzist, Pretty Girls Makes Graves (US), Røyksopp med mange flere. Nytt i år er at festivalen er flyttet innendørs og konsertene foregår på : John Dee, Rockefeller, So What, Elm Street med mange flere. Se festivalsidene. Klikk her.

Til toppen av siden

 13. juli 2003

Hell Bluesfestival har presentert deler av programmet for sin 12. festival som arrangeres 11-14. september. Lista inneholder mange av festivalens trofaste gjengangere, og som tidligere år er innslaget av storheter fra 60-70-tallet viet stor plass. Denne gangen består den engelske kontingenten av blant andre Jon Lord & band, Norman Beaker Band m/ Chris Farlowe, Peter Green & Splinter Group, Milller Anderson Band, Dana Gillespie og Bernie Marsden.
Andre artister klare for Hell er Amund Maarud Band, Kent DuChaine, Michael Roach, Les Gigolos, Peer Gynt, King Pleasure & Biscuit Boys og Woodleg Odd’s.
Peter Green

Konseptet «Classic Rock Live in Hell» er i år en hyllest til trønderrocken med bl.a. Åge & Sambandet, TNT, Peer Gynt, Askil Holm, Eilert Ottem, og Hardy Guttene Spesial.

Hvis du er interessert i å kjøpe bluesplater på nettet så prøv denne adressen : http://www.bluessiden.com/main/

For å se artistliste til Notodden bluesfestival 31. juli - 3. august 2003. Klikk her.

Ellers er den store nyheten i dag at Johan har fått seg hund !!!!!!!!!!!!!!! Kan vi forvente en ny låt fra Johan med navnet " Hot dog blues" ????????

Til toppen av siden

 20. juli 2003

Etter tøffe dager og lange netter på Molde, så er det vel på plass med en liten oppdatering. Fredagskvelden ble lagt til Sting og en stinn brakke i lag med Ronnie Le Tekrø og TNT. Det ble en varm og svett affære, men kjempeartig å se bandet live.

Ball & Chain planlegger utgivelse av en CD til høsten, etter det jeg har brakt på det rene. Innspilling muligens i oktober. Håper at ryktene stemmer !!!!!

Vi har ellers lagt inn en link til en flott nettbutikk når det gjelder plate og DVD kjøp. Vi søker om å bli "affiliates" til denne platebutikken. Se link til CDON.COM på hovedsiden. Vil også foreslå gode plater med " southern rock " som det kan være lurt å sjekke ut. Hvor ellers kan du få Lynyrd Skynyrd album helt ned i kr 69,- ?

Presenterer en liten video med Gov't Mule : Soulshine. Ligger på video siden.Klikk her. Du må ha Windows Media Player. Hvis video går hakkete, så prøv å minimere bildet.

Til toppen av siden

 21. juli 2003

Har gjort flere forsøk på å streame video. Passer nok best til bredbåndsløsninger. Sjekk ut Lynyrd Skynyrd : Gimme three steps. Klikk her. Ønsker tilbakemeldinger på kvalitet.

Til toppen av siden

 23. juli 2003

Nå kan du på denne siden for første gang se Ball & Chain LIVE. På videosiden ligger en streamet video av og med Ball & Chain live på Muddy Waters i Kristiansund. Låten er tatt opp 27. juni. Denne låten er skrevet av Johan Hjelvik og heter Cellar Blues. Vi kommer til å legge ut flere låter etterhvert. For å se video. Klikk her.

Til toppen av siden

 24. juli 2003

I dag har vi gjort noen forandringer på forsiden. Forandring fryder .. eller ?. Har lagt ut en god del nye bilder av bandet. De fleste fra Midsund Kro i Romsdalen i juni. Takker Margun for bildene. Klikk her. Har ellers lagt ut flere streaming video kutt : Demon's eye og Nils Olavs låt Country Boy. Begge tatt opp live på Muddy Waters i Kristiansund 27. juni. Flere kommer !! Klikk her.

For sørstatsrockelskere så kan det være lurt å sjekke ut en del nye navn som kanskje ikke er så kjente i Europa ennå. Jeg nevner : Bad Monday, Greg Chaisson, Chigger Red, Copperhead, Eat a Peach, Hall Aflame, Iron Horse, Laidlaw, Mississippi Sludge, Moon Dog Mane, Outrider, Raging Slab, The Rossington Band, Voodoo Gypsy. Alle er navn som er vel verdt å låne øre til.

Vi sysler med planer om et prosjekt der vi kartlegger rockmusikkens historie i Møre og Romsdal. Hvis noen har opplysninger om 60 og 70 tallsband og deres historie (gjerne med bilder), så kan disse sendes til harald.tomren@norpost.net. Bandet må ha hatt offentlige opptredener for å være med. Prosjektet vil munne ut i enten en bok, eller en web-site. Hører gjerne fra dere. I første omgang 60 og 70 tallet, men dere må gjerne også tipse om nyere band.

Til toppen av siden

 25. juli 2003

Legg merke til at følgende skjer 25. november i Oslo Spektrum !!!!!

Egentlig skulle Deep Purple vært på turné med Lynyrd Skynyrd i disse dager, men på grunn av sykdom i sistnevnte band så legger Deep Purple opp til en felles skandinaviaturné med special guests; Uriah Heep, til høsten.

Deep Purple beregnes som ett av 70-tallets største rockeband etter at de slo igjennom med "Hush" fra debutplaten "Shades Of Deep Purple", 1968.  I 1972 kom en av de største rockelåtene ut, "Smoke on The Water" fra suksessplaten "Machine Head".  På slutten av 70-tallet gikk bandet i oppløsning før en gjenforening i 1984.  Da ga de ut platen "Perfect Stranger" og dro på en omfattende og vellykket verdensturné.  De er nå aktuelle igjen med albumet "Bananas" som utgis i august.  Blir første album hvor Don Airey er på tangentene.  Han erstatter Jon Lord som har trukket seg fra gruppen.

Deep Purple (til venstre) og Uriah Heep

Fra starten i 1969 har Uriah Heep gitt ut flere Lp'er og håper nå å få ut en til turnéen.  Forrige het "Sonic Origami" og kom ut for fire år siden.  Bandets nåværende medlemmer er:  Mick Box, Lee Kerslake, Phil Lanzon, Trevor Bolder og vokalist Bernie Shaw. Billetter kan kjøpes ved å klikke her .

Har ellers oppdatert vår konsertguide. Legg merke til at konsertene med Santana, Ozzy Osbourne, og David Bowie er utsolgt. Hvis du har tenkt deg dit så må du følge med på om det blir lagt ut restbilletter.

Warren Haynes (Gov't Mule) har fått sin egen web-site. Klikk her  
                                                                                   Warren Haynes

Warren Haynes har utgitt en EP med 5 låter  som kalles " The Lone ". Ny akkustisk CD ventes i løpet av 2004. Løp og kjøp !!!!

Gov't Mule utgir en pakke med 2 CD / 1 DVD som kalles : The Deepest End. Kommer i oktober. Pakken kan forhåndsbestilles via denne linken. Klikk her. Ved forhåndsbestilling er du med i trekningen om en signert Gibson gitar, en signert bass, 4 billetter til Gov't Mule konserter, eller et backstage pass der du kan møte bandet. Gruppa turnerer USA i høst med denne besetningen : Warren Hayes (gitar), Matt Abts (trommer), Danny Louis (keyboards) og George Porter Jr. (bass).

Nytt southern rock band med medlemmer fra Blackfoot, Johnny Winter Band, Captain Beyond, The Outlaws, Danny Joe Brown Band og Gypsy Queen har sett dagens lys i USA. Bandet kaller seg Southern Rock Rebellion. Se hjemmeside. Klikk her

Lagt ut en biografiside på engelsk om Lynyrd Skynyrd. Klikk her. Har også lagt ut linker til diverse Lynyrd Skynyrd siter. Se her.

Til toppen av siden

 27. juli 2003

Lagt ut linker til 3 andre norske band som spiller sørstatsrock - nemlig Dixie Peach, Nuthin' Fancy og Railroad Crossing Band. Klikk her. Lagt ut linker til en god del band fra Møre og Romsdal som har egen nettside. Klikk her

Til toppen av siden

 2. august 2003

For Lynyrd Skynyrd elskere !!! Har lagt ut diskografi med de fleste av bandets offisielle og uoffisielle utgivelser. De offentlige utgivelsene kan du sjekke ut ved å klikke her. For å se på de mest kjente samleplatene med Lynyrd Skynyrd så klikk her. For Lynyrd Skynyrd " Die hard fans" sjekk ut mange uoffisielle utgivelser (eller bootlegs) ved å klikke her.

 3. august 2003

Hvis noen i løpet av året har tenkt å besøke Freebird Cafe, Jacsonville Beach, Florida (The Home of Lynyrd Skynyrd), så finnes et godt boalternativ like oppe i gata !! Sjekk bildene fra Best Western hotellet : Best Western Oceanfront. Luksushotell til ca 1000 lappen for døgnet i dobbeltrom !!Beskrivelsen er som følger (På engelsk) : Luxury hotel. The best western oceanfront is located in the heart of downtown
Jacksonville beach. Come and relax in our oceanfront rooms. Whether your pleasure is swimming or sunbathing you can bask in.
The warm sun around our sparkling outdoor pool or step right onto the white beaches of the atlantic ocean. We are moments away from tpc-the players championship at sawgrass golf village Atp tennis headquarters jaguars alltel stadium world golf  Village and the mayo clinic. our attentive multilingual staff takes pride in providing personalized service. whether you are vacationing or on business the best western oceanfront is : Perfect for you.Fra dette hotellet er det bare noen hundre meter til Freebird Cafe. Se kartet under.

Freebird  Cafe (til venstre), Dickey Betts (ex Allman Brothers Band) på Freebird Cafe (til høyre)


Today, Jacksonville may be best known in the music scene as the city that hatched Fred Durst and Limp Bizkit. But this town’s music legacy still belongs to Southern rock band Lynyrd Skynyrd, whose ‘Freebird’ anthem reaches across generations (and still gets those lighters raised in the air). That legacy is alive and well and embodied in the Freebird Cafe in Jacksonville Beach. The two-story eatery/live music venue/Skynyrd museum sits at a prime location in the hub of the Jacksonville Beach bar and restaurant renaissance. The interior is colorful, with tables decked out with artwork from the staff and owners Judy (Ronnie Van Zandt’s widow) and Melody Van Zandt. Almost every night you can catch a local or regional performer on the downstairs stage, mostly blues and jazz but definitely a variety of genres.
Judy Van Zant (Ronnie Van Zant's enke) og Artimus Pyle (Lynyrd Skynyrd) på Freebird Cafe


The upstairs features more tables and an open floor plan where you can look down over the stage/dance floor area without being right in the fray. There’s also an upstairs porch that wraps around the entire second floor and offers great breezes and views when the weather’s right. Everywhere you’ll find bits of Skynyrd memorabilia, from photos to platinum albums on the walls. While they’ve paid a lot of attention to the ambience, Melody and Judy haven’t overlooked the food. Freebird Cafe’s menu is 'new Southern' with items ranging from blackened catch pasta to fried green tomatoes.Til toppen av siden

 5. august 2003

Lagt ut en oversikt over Lynyrd Skynyrd DVD-er og VHS. En del av videoene som er opplistet er deler av samlevideoer, mens andre er bootlegs. Klikk her for å se liste. Hvis du er interessert i å kjøpe sjeldne plater (bootlegs, vhs, og DVD) så er den internasjonale Ebay.com auksjonen rette stedet. Priser oppgitt i dollar, men regn med å plusse på 5 -  8 dollar i frakt, litt avhengig av hvor mange plater du kjøper hos hver tilbyder. Betaling foregår enten ved hjelp av kredittkort eller internasjonale" money orders ". Registrer deg som kunde hos Paypal eller Bidpay og disse betalingsselskapene (bankene) vil formidle betalingen sikkert. Du må her registrere ditt kredittkort (Mastercard eller Visa). Har handlet på Ebay i årevis uten vansker av noe slag. Men husk å sjekke om tilbyder sender internasjonalt før du avgir bud. Dette er oppgitt på Ebay-siden. Du kan gjøre skikkelige varp her, dersom du følger godt med !!

NB!!NB!! Det bekreftes på Bob Dylans hjemmeside at Oslo Spektrum er spilleplass for veteranrockeren 13. oktober i år. Arrangøren i Norge har ennå ikke bekreftet konserten. Var så heldig å få være i Oslo Spektrum forrige gang han besøkte Norge, og jeg sier at de som ennå ikke har sett mannen live gjøre det denne gang. Det var nemlig en stor musikalsk opplevelse, som ennå sitter i minnet !!!!

Til toppen av siden

 11. august 2003

Har moret meg litt med å legge ut deler av platesamlingen min (mer kommer). Mest for å få en oversikt for meg selv. Har derfor laget en liten egotrippside. Linkene ligger til venstre på denne siden. Har også begynt å emne på en ønskeliste av plater jeg gjerne skulle hatt tak i. Hvis noen har platene til salgs så ta kontakt. Ball & Chain siden har nå i dag vært på nettet i 3 måneder med et besøkstall på 2170. Dette bør feires til helga : Nils Olav, Johan, Knut Levi og Magne !!!

Look Look !!!!!

Hva fikk jeg i dag fra Freebird Cafe, Jacksonville Beach, Florida da !!!!

Jo ny bunad (Ronnie Van Zant - T-Shirt), og V.I.P. Pass. Nå kan vi begynne å planlegge Freebird Cafe besøk folkens !!!


Som ukens beste sørstatsrockkjøp foreslår jeg denne uken -  Van Zant. Johnny (nå vokalist i Lynyrd Skynyrd) og Donnie gitarist i '38 Special slår sine pjalter sammen på  to flotte plater, som du kan kjøpe gjennom CDON.COM. Klikk her.


Til toppen av siden


 16. august 2003

Nils Olav er hjemme fra sjøen igjen, og bandet har vært i øvelseslokalet denne uka og øvd inn en ny låt fra Johan. Vet foreløpig ikke tittelen. Blir spennede å høre !!  Det går rykter om ny spillejobb på Gallion Dancing, Vestnes Fjordhotell mot slutten av september. Kommer tilbake til dato når den er nærmere bestemt.


Av konserter i Norge i nærmeste framtid, så kan her nevnes at Michael Mc Donald tidligere sanger og keyboardist i Doobie Brothers kommer til Oslo og har konsert på Rockefeller 1. oktober. Ben Harper (som har spilt sammen med mellom andre Gov't Mule) kommer til Rockefeller 8. oktober. John Hiatt og hans band Gooners spiller samme sted 25. november.

Rauma rock går av stabelen i dag. Ikke spesielt heldige med været. Ephemera med regnfrakker i Åndalsnes sentrum i dag ??

Lynyrd Skynyrd har også gitt ut plate dette året. Tittelen er Viscious Cycle, og kan kjøpes på CDON.COM.

Til toppen av siden

 23. august 2003

Så var ferien over, og vi er tilbake i den grå hverdagen, med regnfulle høstdager. Sånne dager vet dere.. som kan brukes til å lytte på på blues og sørstatsrock. Denne uka har undertegnede brukt til å lytte på Allman Brothers Bands  90 - tallsutgivelser. Gruppa har holdt på siden slutten av 60-tallet, og er fremdeles et vitalt og friskt band. Bandet har selvfølgelig hatt en del utskiftinger opp gjennom årene. På 90-tallet kom det inn nye "koster" i bandet som ser ut til å revitalisere musikken. Her kan nevnes : Warren Haynes (gitar, vokal), Allan Woody (bass) og Johnny Neel (keyboards). Gode plater å anbefale er : Seven turns
(1992) og 2nd Set - An evening with the Allman Brothers Band (live 1995). Se her. Denne siste plata må ikke forveksles med albumet : An evening with the Allman Brothers Band (live 1992), selv om det albumet nesten når opp til samme nivå. Arbeider på en " tribute" side med Allman Brothers Band  og "offshots" (1964 - 2003), som blir lagt ut på Ball & Chains hjemmeside om noen uker.

Venter inn en spennende cd med Lynyrd Skynyrd (kjøpt fra USA). The complete Muscle Shoals Sessions, med opptak av bandet før de ble Lynyrd Skynyrd. Her er mellom annet førsteutgivelsen av Freebird med. Dette blir spennende å høre !! Men jeg må også melde om en liten nedtur. Kjøpte Skynyrds album " Yesterday and today (live 1997-1999)". Et album med live innspillinger fra slutten av 90-tallet. For det meste kjente låter, som har vært utgitt i mye bedre versjoner på andre album (både live og studio). Men for all del, det finnes lyspunkt her også !!

Til toppen av siden

 06. september 2003

Det er på tide med en liten oppdatering igjen. Ball & Chain spilte som et av bandene på Aker Langsten sin store innvielse av Sjøhallen i Tomrefjord forrige lørdag. Bandet spilte 4 låter. En låt fra hvert av bandmedlemmene. Bandet spilte kl 12.30 i kantina på den nye og flotte hallen. Magne hadde mye å gjøre denne dagen. I tillegg til å spille i Ball & Chain, satt han også på stand for Vestnes Musikkverksted, og til slutt spilte han i det store showet i Sjøhallen med Boots. Det var forøvrig over 3000 tilskuere i hallen. Ball & Chain var ellers med i et kort glimt da NRK viste bilder fra festen i TV mandag. Berømmelsen er nær !!!!! Vi fikk videotapet guttene, slik at vi får streame ut låtene til dere etterhvert.

Bandet har også vært gardenpartyband for Harley Davidson klubben i Vestnes til stor jubel. Knut Levi var så vidt meg bekjent ikke med på grunn av fotballturnering eller noe.... Men da steppet sønnen inn. Man holder sånne ting i familien - må vites !!!!!!

Nils Olav melder om to nye spillejobber for bandet. Den første er på Smutthullet i Ålesund 19. september. Den andre er dagen etter på Vestnes Fjordhotell, Vestens. Ta en tur da vel !!!

Til toppen av siden

 24. september 2003

Ball & Chain har hatt to suksessfulle opptredener med stormende jubel forrige helg. Fredag ble Smutthullet i Ålesund besøkt, og lørdag sto Vestnes Fjordhotell i begivenhetenes sentrum. Fikk oppleve bandet på sistnevnte evenement, og det låter tett og røft som vanlig. Til helga så skal jeg legge ut videoklipp fra sistnevnte konsert.

Nils Olav melder at det kan komme en spillejobb i Brattvåg om ikke alt for lenge. Det arbeides i kulissene om å få til en gjenforeningskonsert med de gamle Vestnesrockerne Fritt Fall. Det kan også være på tale å prøve å få til en opptreden med de gamle sunnmørskjempene i X-Rays. Men dette er altså foreløpig noe løse rykter.... Den som elsker Jimi Hendrix, gammel Deep Purple, og Led Zeppelin får leve i håpet.

So long.... till the weekend comes ...!!!!

Til toppen av siden

 06. oktober 2003

Ball & Chain melder om ny spillejobb 11. oktober på Bruket i Brattvåg. Bandet er i øvingslokalet denne uka for å finpusse sin versjon av Lynyrd Skynyrds  gamle rocker " On the Hunt ". Jeg legger ut en video av en av bandets  låter " Rodeo Man " av Nils Olav Talberg. Videoen er spilt inn på Vestnes Fjordhotell og kommer i formatet RealVideo. Undertetgnede holder på med å planlegge en 6 låters DVD med liveinnspillinger av bandet. Regner med å ha en versjon klar i løpet av en 14 dagers tid. Det tar forholdsvis lang tid å rendere video, og kvaliteten på opptak varierer veldig med lys i lokalene. Denne siste er kanskje ikke helt på topp, men jeg legger den allikevel ut. Klikk her.

Ellers er det en country club i emning i Vestnesmiljøet rundt Line-dance gruppa. Dette for å fremme bruk av cowboy hatt og et litt upretensiøst miljø, med musikk og dans i fokus. Håper å kunne informere mer om dette etterhvert.

Vi sjåast I Brattvågen då !!!

Til toppen av siden

 08. oktober 2003

Kom i skade for å oppgi feil navn på den siste låten som ble lagt ut som video. Låten heter selvsagt " Rodeo Man", og er skrevet av  Nils Olav.  " Roll with me" kommer senere, sammen med flere andre låter. Beklager feilen Nils !! Bra dere sjekker opp.

Holder som sagt på med et DVD-prosjekt, med 6 live innspillinger med bandet. Denne kan først og fremst brukes i promotion arbeid for å få spillejobber. Vil gjerne at bandet finner fram til egnede låter fra de tre videoene vi har tatt opp i Kristiansund, Vestnes  og Tomrefjord.

For å få gjort dette må jeg først oppgradere PC-en min. Må ha større diskplass og mer minne, for å få dette til å fungere. Prøver å få til dette i helga.

En ting jeg savner på siden er den " friske diskusjonen". Jeg synes at brukerne kan ta i bruk det diskusjonsforumet vi har på siden. Det er enkelt å bruke. Klikk her. Klikk så på diskusjonsforum, og du kommer hit. Klikk her. Her står de forskjellige temaene listet opp. For å starte et nytt diskusjonstema, så klikker du : " send inn et nytt tema ". Du får opp en ny boks der du kan fylle inn navn, e-post adresse, hjemmeside osv. Viktig !! Skriv inn overskrift på det nye tema. Deretter skriver du inn ditt innlegg, og trykker
 " Send ". Gå ut av siden og inn igjen, og tema er blitt registrert. For å svare på et innlagt tema gjør du følgende : Dobbelklikk på det emnet du vil svare på. Du får opp en ny boks med det innlegget du vil svare på. Under dette så ligger en ny boks der du kan legge inn ditt svar eller motinnlegg. Skriv inn der og trykk " Send inn ". Hvis du vil sitere tekst fra forrige innlegg, så bruker du
" Siter tekst". Teksten fra det innlegget du vil svare på kommer så opp i ditt innlegg. Dette er enkelt. Prøv det da vel.

Jeg starter herved et diskusjonstema som går på hjemmesiden. Hvordan synes du den fungerer ? Er det rom for endringer ? Hva bør være med som ikke er det idag ?
DTil toppen av siden

 25. oktober 2003

Har lagt ut en video fra Bruket i Brattvåg 11. oktober. Her finner du en helt ny låt fra Ball & Chain. Låten heter - ja, nettopp - Ball & Chain, og er skrevet av Johan. Du kan se videoen i formatet Real Video. Legger ut en nydelig versjon av Johans Gone ferry Blues til uken. Vi sjåast snart !

Til toppen av siden

 16. desember

Det har gått noen uker siden siste oppdatering. Bandet har ikke vært på noen spillejobber siden midten av oktober. Men guttene har ikke ligget på latsiden for det. De siste ukene har gått med til innspilling av en demo cd som kommer på nyåret. Bandet har lagt på trommer og sang og en del gitarer ettersom jeg har hørt. Det komponeres nye låter, og jobbes med ulike prosjekter. Det er flere spillejobber på gang uten at noe er fast bestemt ennå.

I helga var Magne, Nils med flere på Skodje og så på Made in Japan. Dette bandet spiller 70-tallsmusikk med bl. andre Pink Floyd og Deep Purple. Det ble en fin forjulsfest for oss.

Ellers så har jeg fått en mail fra Jarle Lid som sier at det skal være fest på Idahall i Tomrefjord 2. juledag. Her spiller Sanders. Møt opp og støtt Tomrefjord Småbåtforening.

Sidene vil bli oppdatert med nytt stoff i julehelga. Stikk innom da vel !!!!

Til toppen av siden