Ball & Chain     |   home
Nyheter   |   Bilder   |   Bandinfo   |   Spillerepertoar   |   Bandmedlemmer   |   Lydklipp   |   Video   |   Spillejobber   |   Utstyr   |   Hva er sørstatsrock ?   |   Lenkesamling til sørstatsrockens største navn   |   Viktige album   |   Links   |   Presseskriv   |   Gjestebok   |   Ukens beste CD kjøp   |   Nyhetsarkiv
Nyheter (oppdatert 28.02.2009)

28. februar  2009
I går spilte B&C på Plug'n Play på Smiå på Helland. Rune Weiberg Olsen var med på gjestevokal på flere låter. Det var stinn brakke, og det låt fett og tøft som vanlig. Se og hør selv på YouTube (filmet av Asbjørn Vik). Se også bilder her og i gruppe på Facebook. Etterpå var det jam på Smiå, som når er for Vestnes, det Marquee Club var for London, Cavern Club for Liverpool eller Anton's for Austin, Texas!!!

16. januar  2009
I kveld braker det løs på Quality Hotel Alexandra i Molde. Ball and Chain, Heavy Horses, Stages Dolls og til sammen tjue band spiller denne helga på flere scener. Det er TS Partner som arrangerer "Vinterfest i Molde".

19. desember  2008
Det er snart jul og B&C har roet det litt ned etter snøekspedisjonen til Søvika i november. I mellomtiden få med deg Vestnes Musikkverksted sin Julerock 2008 på Gallion lørdag 20. oktober! Her kan du høre fire band fra Fræna og Vestnes med musikere bl.a. fra B&C.

19. oktober  2008
Gled dere Moldensere og andre som går i hopetall til Alex Bar fredag 24. oktober! Ball & Chain rocket skikkelig lørdagskvelden 18. oktober på Smiå på Vestnes. Det var stinn brakke og folk koste seg. En som var kommet for å danse, sa han glemte seg og ble i stedet stående for å få med seg bandet og låtene. Det beste av Lynyrd Skynyrd, ZZ Top, og klassikere fra Steppenwolf og Jimi Hendrix var alle på plass, sammen med bandet sine egne låter.

27. september  2008
Etter intens øving og effektivt PR-arbeid er tre spillejobber klare: Smiå 18. oktober, Alex Bar i Molde 24. oktober, der Ball & Chain spiller sammen med Heavy Horses (Jethro Tull Tribute) og retrobandet Sweet Dorks, og til slutt The Earth Quake Center, Tramp i Søvika, 21. november! Nå har folk rikelig med sjanser å få oppleve ekte sørstatsrock  med trøkk! See you!  

12. august  2008
Ball and Chain (minus bassist og trommeslager, pluss Margunn Manager og Harald Fan) har nå hatt en uke i hjemlandet etter et 14 dagers opphold i USA, sørstatene (selvsagt). Noen gjesteopptredener ved Magne er rapportert og dokumentert på video, bl.a. sammen med bluesmusikeren Joey Gilmore i Nashville. Så fikk de med seg storkonsert med Cheap Trick, Heart og Journey i Charlotte. Fire gitarer var med i bagasjen tilbake!
Neste spillejobb er på Hagerock nr. 11 på Skorgeneset helga 16-17. august. Her spiller også Eco Band og Vangsgutane. Ball & Chain spiller til slutt lørdag.

29. mars  2008
Mye bra musikk er spilt siden forrige nyhetsinnslag. 21. mars var det VMV-kveld på Smiå på Vestnes. Ball & Chain (minus påsketurist Svein Ivar) avsluttet kvelden med et dusin låter. Johan takket først for seg med 'Roll with me' og 'Ball & Chain'. Så tok Hallvard over bassen og fyrte av gårde ti låter etter ei øving med bandet. Det låt som ventet tett og fint.

27. mars dro bandet med full besetning til Silver Fox Club i Molde. Det var ekstra god stemning denne kvelden og Ball & Chain låt i følge publikum som ei kule! Arrangør Per Hammervoll sendte denne mailen etter konserten: "Takk for en suveren forestilling på Silver. Artig at det kom så bra med folk også. Hils gjengen og velkommen tilbake."
Neste spilling er på Åndalsnes 26. april sammen med nesten 20 andre band på Møre og Romsdal Bandfestival (Siste: Avbud fra B&C dessverre).

19. mars  2008
Klipt fra http://www.vestnesweb.org/news.php: Det blir musikerdugnad på Smiå på langfredag. Musikk med The Last Rebels (Magne & Mats), Über Sausage (Torse'n, Aleksander mm.), Julia Grüner m/band og Ball & Chain m/ Johan Hjelvik. Konsertstart ca kl 2300 til 0215. Bill. kr.150,- 

27. februar  2008
Fem og en halv time på scena i Øksendal lørdag som var gjør ar bandet trenger litt hvile. Repertoaret var utvidet med flere låter, bl.a. en meget habil versjon av Smoke on the Water. Neste gang bandet er å høre er på Silver Fox Music Club i Molde, 27. mars. Og da med ny mann på bassen med rocke-CVen i orden. Deretter ryktes det at Ball & Chain blir å se og høre på en bandkonkurranse på Næs. Følg med.

13. februar  2008
Bassisten gjør nå alvor av å ta seg en pause fra all spilling en stund for å få mer tid til andre forsømte oppgaver. Siste spillejobb blir i Øksendalen 23. februar (lukket selskap). Ny bassist er emning og bandet vil bli enda bedre og tøffere! Følg med!

28.  desember 2007
Det var fullt hus og god stemning på Vestnes Fjordhotell 2. juledag. Ball & Chain sørget for at danseføttene fikk trim og ørene ble massert. De to største hippiene i bandet stilte kortklipt ved ørene, trolig påvirket av Metallica. Det la ingen demper på den musikalske utfoldelsen. - Kanskje lar de håret gro ut igjen mens de planlegger neste spillejobb? Følg med, følg med...

23.  desember 2007
Snart jul og trykkbølgene etter Julerocken på Gallion i går kveld begynner å avta. Seks artister/band var i sving, og kvaliteten på Vestnes Musikkverksted sin jam har neppe vært bedre. Rune Weiberg Olsen gjorde en formidabel vokaljobb - og fikk mye skryt - da han avsluttet jammen sammen med Ball & Chain. Asbjørn Vik filmet, se selv på YouTube. Se også bilder tatt av Petter Kristian Hjelvik.

9.  november 2007
Mye spilling framover, følg med, følg med - dvs. klikk på Spillejobber på menyen.

21.  oktober 2007
Under gårkveldens spillejobb utrnevnte nesten 150 fans Smiå på Helland til Norges "Freebird Cafe". Ball & Chain fikk nye arbeidstakere fra øst til å tro at de hadde tatt feil av Ystad-ferja og havnet i Jacksonville, Florida, i stedet. For nærmere en "Southern Juke Joint" kommer en neppe på våre kanter. - Keep on rockin'!

23. september 2007
Gammelpopperne The Striplings og Team leverte varene på Vestnes fjordhotell i går kveld - 46 år etter at førstnevnte startet! Magne Steinsvoll kjørte lyd. To andre kraftige karer fra Ball & Chain ble sett blant publikum, de diskuterte kommende spillejobb på Smiå (Vestnes) lørdag 20. oktober. Et par nye Skynyrd-låter i originalarrangement blir framført den kvelden. Kanskje kommer et band til.

17-18. august 2007
Langevågsdagene med utekonsert/dans på Devold-fabrikken er historie. Ball & Chain toppet plakaten sammen sine gamle helter X-Rays. Det ryktes at noen fra Vestnesbandet likte seg så godt blant Sula-musikerne at de kom hjem med drosje dagen etter.

Kvelden før var et annet høydepunkt, Hagerock på Skorgeneset med bikere fra fjern og nær. I pøsende regnvær var det tett og god stemning i teltet og puben. Ball & Chain fikk skryt for bra spill og god lyd styrt av Jonas Høgeth.

13. juni 2007
Ting skjer. Førstkommende lørdag 16. juni blir det rock'n roll på Smiå, med til sammen seks band:
Eko Band - Josah - Hand Of Doom - Ball & Chain - Boots - Über Sausage (og kanskje et band til...).
Første band starter kl. 21.30.

Ball & Chain har to spillejobber til klare i august, se jobbsiden. Karene er spillesugne. Etter Amerikaturen har de vært på Lillehammer Rock Weekend og fått med seg John Kay & Steppenwolf, Aunt Mary, Ian Hunter, Titanic, TNT, Jetsurfers m.fl. En annen delegasjon fra bandet har vært på Sweden Rock Festival og hørt på Aerosmith, Scorpions, Motörhead, Thin Lizzy, Gov't Mule for å nevne noen. Inspirasjonen burde være på topp. By the way, gitarist Slaaen øver på de raskeste løpene på sykkel (!), mens trommeslager Frostad har latt seg inspirere på hjemmebane og venter Jr. Frostad snart... Det ryktes også at plateinnspilling snart er på gang. Stay tuned, folks!

Star meeting at Lilly Hammer 25th of May:
Buddy Talberg, Margunn Manager and John Kay
(Foto JH).

2. mai 2007
Nå¨er gjengen returnert fra Amerika-turen og konserten med 38 Special, Hank Williams Jr. og Lynyrd Skynyrd. KJEMPETUR - selv om SAS streiket og spolerte Baltimore-konserten.  'Cruisin south' fra Washington Dulles til Raleigh var en opplevelse i seg selv. Overnatting på Super 8 Motel i Manassas, mat på Waffle House i Richmond, Budweiser for tørsten, shopping på Wal Mart og besøk på flere Guitar Centers var blant ingrediensene. Tre nye gitarkofferter var med tilbake over dammen. Men høydepunktet var naturlig nok det firetimers evenementet i RBC-Center med nesten 20.000 elleville fans. Noen synes lydtrykket ikke var til å leve med og måtte en tur ut, mens andre klagde på for lite bass. Uansett, de kjente gode låtene kom etter tur, og det var en opplevelse for livet.


Lynyrd Skynyrd på scenen 28. april 2007 i RBC Center, Raleigh, North Carolina (Foto: JH).

26. april 2007
Dagen er kommet. Nils, Margunn, Magne og Johan fra B&C, sammen med lead guitarist Aksel fra Beerbellies og truck driver Floyd Patterson, starter om få timer turen til Maryland og North Carolina. Konsertene med "Rowdy Frynds" vil trolig gjøre inntrykk på sørstatsrockerne fra Vestnes. Det blir spilling på Hagerock i august, og da regner vi med opplevelsen henger i...

23. mars 2007
Tordenskjolds soldater spilte i Elnesvågen forrige helg. Høyt, ble det sagt. Skynyrd-låtene var selvsagt med.
I slutten av april drar tre fra bandet med manager på to Skynyrd-konserter på østkysten av USA, nærmere bestemt i  Baltimore og Raleigh. De får også med seg Hank Williams jr. Det loves et inspirert band på de lokale scenene i mai, så kom deg ut av sofaen og få med deg Ball & Chain.

7. mars 2007
Bandet øver for tiden inn mye Skynyrd-låter og et par egne. Spillejobber er avtalt i Elnesvågen 16. mars og i Ålesund 14. april. Vi regner med fansen og mange nye stiller opp! Bandet låter tøffere enn noensinne!

21. januar 2007
Haram ble i dag rystet av et kraftig jordskjelv målt til 4 på Richters skala med episenter Tramp i Søvika.  Hus svaiet i Ålesund og krystallet klirret i vitrineskapene i Molde. Målestasjonen på Kjeller melder at skjelvet ble utløst av kraftige lydbølger fra Tramp kvelden og natta før. Trøkket fra konserten med Ball & Chain og Hand of Doom førte til store forkastninger i jordskorpa, som først ble tolket som at Åknesrenna på Stranda hadde rast ut. Konklusjon: Classic Rock Night ble en suksess. Surr fast husene deres, begeistrede tilhørere vil ha reprise...!

9. januar 2007
Godt nytt år! Søvika blir ikke den samme etter Classic Rock Night på Tramp lørdag 20. januar. Ball & Chain
spiller sammen med Hand of Doom. De spiller Black Sabbath som få andre. Gå ikke glipp av denne kvelden
om du er glad i tøff rock'n roll!

25. desember 2006
God jul til alle Ball & Chain-tilhengere, regner med noen blir å se 2. juledag på Fjordhotellet. Eller som en
i bandet ville sagt det: Hi folks! Do you want some rock'n roll? Then we'll see you tomorrow! Allright?

19. november 2006
Ball & Chain spiller på Gallion, Vestnes Fjordhotell, 2. juledag. Møt opp!
Før den tid, lørdag 16. desember, arrangeres årets musikerdugnad samme sted. Her blir det en Tribute to Stevie Ray Vaughan med Magne Steinsvoll som Stevie. Det blir tøft!

12. november 2006
To vellykkede konserter er gjennomført på Aukra og i Ålesund. På Gossetrøkk var det fullt hus og høy partyfaktor.  På "November Rain" var det mer dempet bluesstemning. Kjekt for bandmedlemmene å treffe andre artister, utveksle erfaringer og jamme på hotellrommet etter konsertene.
Neste spillejobb ser ut til bli i jula på et hotell i nærheten av Vestnes. Følg med!
Bandet vil nå øve inn noen nye låter. Det er også snakk om å gjøre opptak til en ny skive. Den som lever får se...

22. oktober 2006
Nå er det like før. Ball & Chain står på plakatene til Gossetrøkk 28.10 og November Rain 10.11.

24. september 2006
I en ellers rolig periode er Ball & Chain booket inn på Rica Parken Hotel fredag 10. november. Bluesfestivalen "November Rain" går av stabelen på hotellet denne helga med navn som Vidar Busk, Bjørn Berge, Eric Andersen m.fl. Se også omtale i Sumpen, her. Dette blir moro, fans fra Vestnes og andre steder, still opp og nyt god musikk! Se plakaten her.

31. august 2006
Ball & Chain har nå kompet Elvis på 6 låter. Det skjedde 26. august under Cadillac-treffet på Vestnes. Elvis var Vestnes' og Tomrefjords store sønn Knut Marius Djupvik. Artig! Magne hadde et rockabilly-sett med lånt Gretch-gitar (?) sammen med Hallvard Grepstad på ståbass og Terje Bystøl Hansen på trommer. De kalte seg for anledningen The Rockabilly Rebels. Ball & Chain spilte også tre egne sett. Se bilder på AMCAR.no sine hjemmesider, her. Neste spilling med B&C blir trolig Gossetrøkk på Aukra 28. oktober.

15. juni 2006
Vinstra er historie. Men de som var innom Kolonialen Pub 2. og 3. juni husker nok et band som neppe har spilt bedre og et så rendyrket sørstatsrepertoar. Lørdag var det kø for å komme inn. Men bandet kommer igjen to the Valley of Gudbrand, det lovet sjefsrocker Nils, ... turning the Chevrolet on to E136 bound for Vestnes - All right!?

28. mai 2006
En vellykket helg er gjennomført med opptredener på Rollo i Ålesund og Tramp i Søvika. Enda flere burde fått med seg Ball & Chain i form, for da trøkker det bra av sørstatsbandet fra Vestnes. Det er ny sjanse allerede neste helg på Vinstra. Kolonialen blir aldri som før etter 2. og 3. juni.

12. mai 2006
Nå rører det seg alvorlig. B&C spilte på MC-dagen på Helland 6. mai i et fantastisk vårvær
og til bra med folk i Kjøpmannsgata.
Det ble meldt om fin musikk helt på Hellandsetra. På Vorpeneset noen kilometer unna kunne folk nynne til tekstene - så det var bra trøkk.
(Foto: Mats Hugo Frostad)

Bandet er booket inn på spillejobb på Rollo i Ålesund 26. mai og på Kolonialen Pub på Vinstra under et stort Harley Davidson-treff 2-3. juni ('SuperRally 2006'). Her er også andre storheter som Uriah Heep, Dave Edmunds m.fl.

18. april 06
'
Southbound' er anmeldt i det utmerkede magasinet til Norsk Blues Union, Blues News. Les selv her. Ikke verst å få omtale på samme side som Bill Wyman og Jeremy Spencer...
Radio Ung i Kristiansand gir albumet en respektabel 4-er, det samme som Lynyrd Skynyrd fikk av Dagbladet for 'Vicious Cycle'.

13-14. april 06 (påsken)
Ball & Chain turnerte skjærtorsdag i Midsund på Ne'ste. Intimt lokale og bra stemning. Langfredag flyttet bandet til Brattvåg og fyrte løs på Sjøbua Marino. Siste settet burde vært filmet, ble det sagt, med duck walk under Johnny B. Goode og gjesteopptreden av Bjørn Leren fra Dombås/Jessheim. Forrykende og artig!

16. mars 06
Det ryktes at karene driver og øver. Toner av Skynyrd-låtene "On the hunt", "Curtis Loewe", "Simple Man" og en del annet nytt ble hørt av forbipasserende til musikkverkstedet her om dagen. Om det er sant? Time will show...

29. januar 06
Godt nytt år! OK da, det er laga bra musikk også på denne siden av dammen! Faktisk drar Ball & Chain låtene Wishing Well, Time, Demon's Eye, Strange Kind of Woman m.fl. i godt lag. Nils Olav, Margunn og Johan var en tur i Spektrum denne kvelden og sjekka ut om Gillan, Paice og Glover sammen med nygutta Airey og Morse fortsatt har teken. Det kan vi skrive under på at de har. Ingenting å si på verken virtuositet, lys og lyd. Låtmaterialet er unikt og 60 år er ingen alder! - Ball & Chain har imidlertid ingen planer om å forlate sørstatene med det første...

2. desember 05
Ball & Chain spiller torsdag 8. desember på Silver Fox Music Club i Molde (på Dockside). Da vi spilte der 4. august i år var det full brakke og god stemning. Tilbakemeldingene var gode. Klokka 21 braker det løs! Etterpå er det jam, så ta med fela di.
Se link til Silver Fox, her.

1. desember 05
Ball & Chain spilte på Vestnes kommunes storslåtte hundreårskonsert 27. november, se bilder her. Vi spilte Allmann Brothers 'Good Clean Fun' og Nils Olavs 'End of the Line'.

Vestnesavisa skriver etter konserten: ”…Denne konserten var fylt av kontraster. Frå klassiske perler, var det rett over til Ball & Chain med vokalist Magne Steinsvoll som kom rett fra flyplassen etter sydentur. Prestasjonene bar lite preg av dette. Det dyktige bandet fekk det virkelig til å rocke i Vestneshallen”

Bygdebladet skriver: ”…Musikk med trykk…Ball & Chain spela musikk med trykk, autentisk utsjånad og skikkelig hårprakt. Det var skikkelig artig å høyre dei for første gong. Å identifisere leiar i driftsstyret i Vestnes, Johan Hjelvik, under all hårprakten var ikkje lett.”

20. oktober 05
I kveld, fredag 20.10 kl 24.00 spiller vi på Idahall i Tomrefjord. Vestnes musikkverksted feirer seg selv med en to dagers musikerdugnad, der mange av de viktigste bandene i Vestnes fra begynnelsen av 90-tallet opptrer.
Vi er også invitert til å holde konsertinnslag i Vestneshallen 27. november.

15. august 05
Jo, det skjer da ting. Plata spilles på flere nærradioer, fra Rauma og Kongsvinger til Danmark og Kroatia. Spillejobben på Silver Fox gikk over forventning, godt oppmøte og god stemning! Klubben anbefales - bli medlem! Nils og Margunn har vært på Østlandet og i Sverige og promotert plata, mens Johan har vært i Liverpool på Cavern Club. Se bilde. CDen kan nå også kjøpes på Statoil på Vatne, så distribusjonen må etter hvert sies å bli bra! 
 
'Southbound' spilles på Cavern Club i Liverpool. Foto JH.

3. august 05
Ball & Chain spiller torsdag 4. august på Silver Fox Music Club i Molde (på Dockside). Det blir en knapp times opptreden med låter fra plata og noen klassikere. Klokka 21 braker det løs! Se her.

24. juli 05
Salget av 'Southbound' går bra. CDen kan nå kjøpes på Vestnes (Shell, Video'n, Furneset, Remmemsvika og Turistinformasjonen),  i Molde (Musikkhuset og Molde Forum), Åndalsnes (Mix), Isfjorden, Ålesund (Nakken Musikk) og hos Progrock.no på nettet/ Harøya. Etter hvert blir den også å få på Vatne.

22. juli 05
Nils Olav og Johan var i NRK-studio i Ålesund med Odd Sørås og pratet et kvarter om den nye plata. De to radiovennlige låtene Country Boy og Gone Ferry Blues ble spilt.
 

11. juli 05
'Southbound', Ball & Chain's første offisielle album, er nå i salg. Finner du den ikke i butikken eller på bensinstasjonen, kontakt oss pr e-post: nilsot@broadpark.no. Prisen er kr 130,- pluss eventuell porto. Ellers håper vi Ball & Chain blir mye å høre på radioen framover.

 

20. juni 05
Nå er det sommer og Ball & Chain har vært på veien flere ganger, på Smutthullet i Ålesund, på Hjørnet i Langevåg og på Gallion på Vestnes.

Plata vår er til trykking hos Unidisc og forventes i retur og klar for salg 27. juni. Kikk i hyllene på butikken, kiosken eller bensinstasjonen. Finner du den den ikke der, ta kontakt.

12. februar 05
Godt nyttår fans! Ball & Chain er nå tilbake med oppdatert hjemmeside. Ellers begynner plateprosjektet til Ball & Chain å ta form. 13 egne låter er innspilt, og det som gjenstår er sangpålegg, det starter neste onsdag. Vi håper å ha plata ute til mai. Ellers var medlemmene i Ball & Chain på ferie i sydstatene i sommer som var. Vi var innom Freebird Cafe i Jacksonville, og der blei det til en liten jam. Ferden gikk videre til New Orleans, Memphis, Nashville, Atlanta og vi hørte mye bra blues, rock og country. Vi planlegger også en tur til Budapest for et par gigs, hvis vi får ting på plass. Ellers er vi snart å høre i distriktet igjen snart. Vi har hyret inn en tredje gitarist fra nyttår. Han heter Svein Ivar Slaaen, er fra Tomrefjord, og spiller på ein sunburst Gibson Les Paul.